Wat is acne?

Acne is een term die wordt gebruikt voor de huidproblemen die zich uiten in: puistjes, ontstekingen, grote vurige vlekken, whiteheads, mee-eters en bij sommige mensen pijnlijke onderhuidse ontstekingen die er uitzien en aanvoelen als steenpuisten. Bovendien hebben de patiënten last van roodheid, schilferende huid, open poriën en in sommige gevallen littekenvorming. Het is een van de meest voorkomende huidproblemen en verschijnt voornamelijk op het gezicht maar kan ook ontstaan op de rug, borst, schouders en nek. Naar schatting heeft tenminste 90% van de bevolking op enig moment in hun leven last van acne.

Er zijn drie factoren die bijdragen tot acne:

  • de overproductie van talg (sebum)
  • het onregelmatig afstoten van dode huidcellen
  • de opbouw van bacteriën (Propionibacterium acnes)

Acne is helaas niet te genezen, maar met de juiste behandeling en producten kan acne wel onder controle worden gehouden.

Acne behandelingen

 

Courtin behandeling jeugd (tot 21 jaar) € 54,00

Reinigende behandeling voor de jongere, onzuivere (beginnende acne) huid met producten op basis van tea tree olie.

Courtin acne behandeling intensief € 64,00

Behandeling speciaal ontwikkeld voor de huid met ernstige acne en acne met littekenvorming.

Medik8 acne behandeling € 72,50

Acne behandeling met de producten van Medik8.

Deze intensieve behandeling is geschikt voor de vette -, gecombineerde – of acnegevoelige huid. Het is bedoeld om de talgafscheiding te normaliseren, terwijl de hydratatie, textuur en teint van de huid verbetert.

Medik8 peeling (45 min) € 94,50

Fruitzuur peeling speciaal voor de vette en acne huid. Deze peeling helpt bij het oplossen van talg en vuil in de poriën die ervoor zorgen dat mee-eters, vergrote poriën en acne-uitbraken kunnen ontstaan. Het helpt ook de olieproductie te verminderen en zorgt voor een zacht peeling effect.